Znamenitosti Zagreba

U bližoj okolici hotela Panorama nalaze se mnoge značajne znamenitosti grada Zagreba, hrvatske kulture i povijesti. Posjetite ih tijekom svog boravka.
 • Gornji Grad u Zagrebu
  Gornji Grad u Zagrebu, smješten na obroncima Medvednice, u 13. stoljeću utvrđen je bedemima i kulama, a uz njega se vežu brojne legende, poput legende o Krvavom mostu ili o Kamenitim vratima, jedinim preostalim od nekadašnja četiri ulaska u Gradec, gdje se i danas nalazi jedinstveno i često pohođeno svetište obloženo zavjetnim pločama.
  Više
 • Crkva sv. Marka
  Crkva sv.Marka je najprepoznatljiviji motiv Zagreba, zahvaljujući svom raznobojnom krovu na kojem se nalaze grbovi grada Zagreba i grb Trojedne kraljevine Hrvatske, Slavonije, Dalmacije.
  Više
 • Zagrebačka katedrala
  Zagrebačka je katedrala središnja crkva u Zagrebu i najveća u cijeloj Hrvatskoj, prvostolnica Uznesenja Bl. Djevice Marije čiji su tornjevi, visoki 105 metara, postali simbol Kaptola i cijelog Zagreba.
  Više
 • Hrvatsko narodno kazalište
  Neobarokna zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu okružena je brojnim zgradama visoke spomeničke vrijednosti, koje reprezentiraju hrvatsku arhitekturu s kraja 19. i početka 20. stoljeća.
  Više
 • Sljeme
  Kada je riječ o opuštanju i rekreaciji, Sljeme je omiljena destinacija Zagrebčana i stranih izletnika te mjesto bez premca u ponudi zagrebačkog turizma. Ovaj najviši vrh parka prirode Medvednica, do kojeg se može stići cestom ili pješačkim stazama, od Zagreba je udaljen tek 17 kilometara te ga rado posjećuju mnogi koji su se odlučili provesti vikend u Zagrebu
  Više
Newsletter
Sve najnovije vijesti pronađite na newsletteru Panorama Zagreb Hotela.