Panorama Zagreb Hotel dobio "PKU Friendly hotel" certifikat

14.04.2015.
Fenilketonurija (PKU) je nasljedni metabolički poremećaj koji nastaje zbog prirođene greške u složenom mehanizmu aminokiseline fenilalanina. Stoga su sve osobe s PKU na strogoj doživotnoj niskoproteinskoj dijeti.
Udruga za pomoć obiteljima sa fenilketonurijom, neprofitna je Udruga koja od 1990. godine neprekidno radi na poboljšanju kvalitete života osoba sa fenilketonurijom te zajedničkom rješavanju problema s kojima se susreću obitelji i osobe oboljele od fenilketonurije.

Upravo kako bi dodatno razvili svijest o ovoj bolesti te načinu života s njom, Udruga je organizirala ove subote u hotelu Panorama Zagreb, predstavljanje posebne PKU kuharice te je obilježila 25. godina rada Udruge. Uz kuharicu, ukusne nisko proteinske zalogaje, koji udovoljavaju PKU standardima te najavu monografije, predstavljeni su i certifikati dodijeljeni hotelima u sastavu grupacije HUP-a ZAGREB; The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Panorama Zagreb, Hotel International i Hotel Jadran. Certifikati i status PKU friendly hotela osiguravaju svim osobama da mogu, uz prethodnu najavu hotelu, zatražiti i konzumirati jela, pripravljena prema strogim pravilima PKU standarda odnosno posebne dijete, u svim hotelima HUP-ZAGREB grupacije.

Za certifikat, molimo kliknite ovdje.
Za kuharicu, molimo klinite ovdje.

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu udruge: http://www.fenilketonurija.hr/

View this news in English
Newsletter
Sve najnovije vijesti pronađite na newsletteru Panorama Zagreb Hotela.